Vakantie checklist: Goed voorbereid op vakantie

Staat jouw vakantie voor de deur, maak dan gebruik van een speciale vakantie checklist. Zo voorkom je dat je belangrijke dingen vergeet en geniet je pas écht van de vakantie! Ga je binnenkort al weg, dan is het goed om jezelf op tijd voor te bereiden.

Hoe vaak ben je nou al op vakantie geweest om er op locatie achter te komen dat je nog één of enkele kleine dingetjes bent vergeten. Vaak geen ramp, maar het zorgt toch voor extra handelingen terwijl je veel liever gaat relaxen en genieten. Heb je de koffer al beneden staan? Pak deze inpaklijst er dan bij zodat je zeker weet dat je alles mee hebt.

Vakantie checklist maken

Ooit het spelletje ‘Ik ga op vakantie en ik neem mee’ gespeeld? Dat is de perfecte manier om een uitgebreide vakantie checklist op te stellen van alles wat je nodig hebt. Of je nou kiest voor een zonvakantie of sportieve wintersportvakantie; een goede voorbereiding is het halve werk.

Ga je met kinderen op vakantie? Dan is het helemaal belangrijk om misschien niet één, maar zelfs meerdere checklists bij te houden. Je hoeft niet direct te beginnen, als je er maar voor zorgt dat je alles vóór je vakantie hebt kunnen afvinken.

Vakantie checklist ANWB

De Koninklijke Nederlandse Toeristenbond ANWB helpt je graag bij je voorbereidingen voor een onbezorgde vakantie. Niet alleen in Nederland staan zij je bij, maar ook buiten de landsgrenzen wanneer je met de auto of het vliegtuig gaat. Ben je van plan om er een sportieve wandel- of fietsvakantie van te maken? Dan ziet je koffer er hoogstwaarschijnlijk anders uit dan wanneer je kiest voor een zon-, zee- en strandvakantie.

Kies je voor kamperen of met de caravan op reis? Zorg dan dat alle spullen voor binnen én buiten op je checklist staan.  Waar je ook heen gaat, met de uitgebreide checklist van de ANWB kom je verder.

Checklist vakantie voorbeeld

Jouw vakantie, jouw relaxmomentje. Je bent echter niet de eerste die op vakantie gaat en daarom is er niks mis mee om voorbeelden voor een checklist elders op te pikken. Van wie kan je beter leren dan van diegenen die je op jouw vakantie al zijn voorgegaan.

Jij bent van het slim aanpakken en zorgt ervoor dat je op elke situatie voorbereid bent. Vaak maken we ons zo druk om de minder gebruikte voorwerpen dat we juist de alledaagse artikelen vergeten. Op een uitgebreide checklist staat alles al voor je klaar.

Vakantie checklist zomer

De checklist vakantie met vliegtuig, want laten we eerlijk zijn; een echte zomerse vakantie is geen garantie in Nederland. Voordat je in het vliegtuig stapt maak je eerst onderscheid tussen datgene wat wel en niet mee aan boord mag en vervolgens begin je met sorteren.

Aangezien je tijdens jouw zomervakantie waarschijnlijk veelal buiten bent is het goed om voldoende artikelen voor buiten op de checklist te zetten. Maak je vakantie checklist compleet en begin ruim op tijd met pakken. Zo maak je jouw reis tot een comfortabele belevenis!

CheckandPack Blog

Zorgeloos op vakantie met CheckandPack

CheckandPack biedt ondersteuning vóór en tijdens je vakantie. Zo vergeet je nooit meer iets mee te nemen en heb je belangrijke informatie altijd bij de hand!